Skip to content

Om oss

Elektriker´n AB startade 2002 som ett traditionellt elinstallationsföretag med endast Jimmy i företaget, sedan dess har vi vuxit till att idag vara 8st anställda i företaget.

Vi utgår varje dag från vårt kontor på Stationsvägen 6 i Dingtuna som ligger 10km väster om Västerås, där har vi legat ända sedan vi flyttade dit 2003 & även köpte denna industrifastighet.

Vår ambition har sedan starten varit att alltid leverera absolut största möjliga kvalité på både material, kunskap & utfört arbete, samt att alltid försöka hjälpa kunden med förslag på rätt lösning.

Detta har resulterat i att vi fortfarande idag har kvar de flesta av våra återkommande kunder inom både Industri, Lantbruk, Butik, Företag & Privatperson.

2005 Startade vi på prov vår dygnet-runt-jour, öppen för vem som helst. Detta visade sig vara en uppskattad tjänst, så den har vi hållit kvar vid & den har genom åren bara ökat samt blivit mer & mer omtyckt.

Tänka så roligt det är att i akuta situationer kunna erbjuda sina kunder en 24/7 Jour 365 dagar om året, vi hjälper till med allt från el-bränder, bränder i byggnader, trafikolyckor, stillestånd i industrin, strömlösa bostäder, bondgårdar, mm.

Vi har ända sedan starten 2002 fokuserat på att hjälpa våra kunder med energibesparingsåtgärder, såsom utbyte av värmesystem, utbyte till energieffektivare belysningar, effektivare styrning av belysning, värme, ventilation, osv.

2012 tog vi ett nytt steg i denna inriktning, då utförde vi vår första solcellsinstallation samt även elbilsladdning. Vi installerade detta år vår första snabbladdare för elbilar, vilket även var norra Europas första snabbladdare. En DC-laddare med 50kW ladd-effekt.

2017 började vi på allvar att inrikta oss mer mot elbilsladdning & solcellsinstallationer.

Sedan dess har allt större del av vår verksamhet övergått till energi & hållbarhetsfrågor, så idag är vi en av regionens största aktörer på installation av solceller & installation av laddutrustning för elbilar.

2018 byggde vi som totalentreprenör i samarbete med Mälarenergi Sveriges största takmonterade solcellsanläggning på en Bostadsrättsförening, BRF Västerängen på Bäckby i Västerås.

Så ingen solanläggning är för stor eller för liten för oss, vi har byggt anläggningar med storlekar från 2st solpaneler till 2226st solpaneler.

Vi utför solcellsanläggningar åt tex bostadsrättsföreningar, jordbruk, industrier & även på villatak.

Vi har under åren även byggt ett antal av regionens större laddinfrastrukturer för elbilsladdning.

Vi monterar laddboxar, laddstolpar & snabbladdare åt BRF:er, företag eller till dig som privatperson i din carport, garagevägg, laddstolpe, eller på den plats vi gemensamt bestämmer.

Självklart försöker vi själva att föregå med gott exempel i dessa miljö & energi-frågor.
Ny bergvärme & effektivare ventilation installerades 2012, & även en del belysningsbyten.
Vi är nästan 100% självförsörjande på EL, via vår egen solcellsanläggning som vi monterade 2017. Och vår första 100% elektriska servicebil skaffade vi redan 2017, för att sedan skaffa en till 2018. Under 2020 har vi beställt, & kommer att byta ut ytterligare 3st dieselbilar till 100% eldrivna. 2017 installerade vi på våran industrifastighet 8st offentliga laddplatser för besökare & förbipasserande, 10st laddstolpar för personalparkering, samt laddstolpe för den första servicebilen. Därefter har ytterligare laddplatser ordnats för flera servicebilar.

2018 antog vi både Tjänstebilsutmaningen & Solutmaningen genom Regeringskansliets Fossilfritt Sverige. Vi är vid år 2020 ingång ett av 116st företag som vågat anta Tjänstebilsutmaningen & ett av 141st företag som vågat anta Solutmaningen. Våga anta utmaningen du också!!

2018 anordnade vi regionens första & största elbilsdag med ca 2500 besökare. Vi döpte denna dag till ”Elfordonets dag”, då vi tycker det är viktigt att belysa att det även går att byta ut sina övriga befintliga fordon till nya elektriskt drivna, EL-bil, EL-båt, EL-cykel, EL-gräsklippare, EL-motorcykel, EL-traktor, EL-grävmaskin, mm.
Vi har för avsikt att fortsätta arrangera denna dag 1 gång per år, inplaneras alltid en lördag runt påsk.

Som ett ytterligare steg i vårt engagemang för energi & miljöfrågor har vi även några till satsningar:
Egen bikupa, för pollinering i närmiljön, samt för egen produktion av honung.
Arrangerar 1-2st marknader om året som har huvudtemat Närproduktion & Ekologi, för att hjälpa de lokala producenterna att nå ut direkt till slutkunden. ”Mat & Hantverk vid Dingtuna kvarn”.

Under 2019 & 2020 har vi tyvärr utsatts för ytterligare en ny typ av arbeten. Felsökningar & reparationer av befintliga solcellsinstallationer & elbilsladdning som varit bristfälligt installerade eller felaktigt projekterade. Dessa inte alls gamla installationer har slutat fungera, skapat strömförande tak/hängrännor/stuprör, säkringar som börjat lösa ut, eller skapa andra problem i kundernas fastigheter. Och allt detta beror tyvärr på okunskap hos de som har byggt & installerat anläggningarna.
Det är roligare att göra rätt från början, än att städa upp efter andras misstag. Men självklart hjälper vi de stackars kunder som råkat i klistret med dåligt utförda arbeten.

Detta bevisar att vår ambition att alltid leverera kvalité & rätt lösning känns lite extra rätt.

// VD & Ägare, Jimmy Wilhelmsson

Kontakta Elektriker´n

Skicka in en kostnadsfri förfrågan

Beskriv ditt ärende och skicka in en förfrågan nedan eller ring oss på:
021-380 220

Är ditt ärende akut så ber vi er ringa direkt.

Vill du veta mer eller har du frågor?

Vi svarar gärna på din frågor. Ring oss så kan vi hjälpa dig med just din förfrågan!

Har du köpt en Easee-laddbox av oss?

Denna laddbox har belagts med försäljningsförbud av Elsäkerhetsverket pga stora elsäkerhetsbrister som skulle kunna orsaka skador på din bil, brand i din fastighet, eller ännu värre orska personskador. Men ta det lugnt, vi tar vårt fulla ansvar för detta, vi byter ut den helt kostnadsfritt. Följ nedanstående länk för att välja laddbox & boka en tid i våran kalender.

Följ nedanstående länk för att välja laddbox & boka en tid i våran kalender.