Skip to content

Solceller i Västerås & Mälardalen

Solceller, från projektidé till gratis el.

Elektriker’n – din lokala elektriker i Västerås. Vi har lång erfarenhet av installation och projektering av små och stora solcellsanläggningar för privatpersoner, företag samt bostadsrättsföreningar i Mälardalen med omnejd. I takt med att det blir allt populärare att investera i dessa anläggningar har det också dykt upp en rad oseriösa aktörer som vill slå sig in på marknaden. 

Vi säkerställer alltid att kablarna är korrekt förlagda när vi gör solcellsinstallationer på villor, bostadsrätter och industrifastigheter. En felaktig installation kan vara livsfarlig och leda till att plåttak, hängränna och stuprör kan bli strömförande. 

Vår registrering hos Elsäkerhetsverket samt vårt egenkontrollprogram säkerställer kvalité till er som slutkund. Vi prutar aldrig på kvalité och säkerhet.

Under 2018 installerades 158,5 megawatt solcelleffekt i Sverige, en ökning med 87% från föregående år då det installerades solcelleffekt på 85 megawatt.

Vi säljer och installerar Solceller i Västerås, Örebro, Enköping, Eskilstuna, Strängnäs, Surahammar, Hallstahammar, Köping med omnejd. 

Foto Charlotta von Schultz

Solceller anpassade för ditt tak

Vi projekterar och installerar dina solceller för bästa effekt. 

Varmt välkommen att ta kontakt med oss och diskutera möjligheterna för ditt tak, vi erbjuder kostnadsfri offert och arbetar över hela Mälardalen. 

Kontakta Elektriker´n

Skicka in en kostnadsfri förfrågan

Beskriv ditt ärende och skicka in en förfrågan nedan eller ring oss på:
021-380 220

Är ditt ärende akut så ber vi er ringa direkt.

Vill du veta mer eller har du frågor om solceller?

Vi svarar gärna på din frågor. Ring oss så kan vi hjälpa dig med just din förfrågan!

Viktigt att tänka på när du väljer leverantör och installatör av solceller

I takt med att det blir allt populärare att investera i dessa anläggningar har det också dykt upp en rad oseriösa aktörer som vill slå sig in på marknaden. 

På avstånd syns inga skavanker. Höstsolen blänker svagt i solcellerna, som täcker större delen av villataket. Men under panelerna kan det vara rörigt.

Ofta hänger kablarna lösa över hela taket. Vi ser massor av installationer som har liknande problem. Många installationer görs av okunniga eller oseriösa aktörer som vill slå sig in på marknaden och tjäna pengar. Det är lite vilda västern med takläggare, snickare, bergvärmefirmor och rena lycksökare som startar solcellsbolag.

Vissa anläggningar är i så dåligt skick att de måste rivas och installeras om från grunden – en ny typ av uppdrag för oss på Elektrikern. Vi åtgärdade 14 anläggningar med allvarliga brister under 2019. Felsökningsuppdragen började plötsligt dyka upp när förra vintern gick mot sitt slut och allt fler villaägare undrade varför deras solceller hade lagt av. Det visare sig att snön hade fått kablage att gå sönder och kontakter att slitas isär.

– Installationerna var riktigt dåliga. Det är roligare att bygga nytt än att rätta fel och tjäna pengar på andras misstag. Ibland gör det nästan ont att ta betalt, säger Jimmy Wilhelmsson.

Många av de 14 anläggningarna som han rev under fjolåret hade även allvarliga brister på stativ och infästningar. Muttrar hade börjat lossna, stativ var felaktigt monterade, konstruktionerna klarade inte snö och vind. Om bristerna inte hade åtgärdats hade följden kunnat bli vattenskador, brandrisk eller att delar av anläggningar flugit av taket i en storm.

Ett annat problem är solceller som skuggas eller blir överhettade på grund av dålig värmeavledning. Då sjunker elproduktionen.

Ingen av de 14 anläggningarna var gammal. Den yngsta hann bara var i drift något år innan den revs, den äldsta i fem år.

Vår erfarenhet har gett en enorm kunskap, vi tummar aldrig på kvalitet, utseende eller säkerhet. 

Regler för solcellsinstallation

Källa: Elsäkerhetsverket

  • Elinstallationsarbete i samband med installation av solceller på annans anläggning får endast utföras av någon som omfattas av ett elinstallationsföretags egenkontrollprogram.
  • Elinstallationsföretaget måste vara registrerat hos Elsäkerhetsverket för verksamhetstypen ”Elproduktionsanläggningar”.
  • Även monteringen av solcellspaneler och ihopkoppling av förkontakterade snabbkopplingsdon är ett elinstallationsarbete.
  • Elinstallationsföretaget kan anlita exempelvis snickare eller takläggare från andra företag för vissa elarbeten, som ihopkoppling av solpaneler. Men då ska även den personalen ingå i företagets egenkontrollprogram. Annars räknas arbetet som olagligt elinstallationsarbete.

Har du köpt en Easee-laddbox av oss?

Denna laddbox har belagts med försäljningsförbud av Elsäkerhetsverket pga stora elsäkerhetsbrister som skulle kunna orsaka skador på din bil, brand i din fastighet, eller ännu värre orska personskador. Men ta det lugnt, vi tar vårt fulla ansvar för detta, vi byter ut den helt kostnadsfritt. Följ nedanstående länk för att välja laddbox & boka en tid i våran kalender.

Följ nedanstående länk för att välja laddbox & boka en tid i våran kalender.